Suze Hoogveld

Suze Hoogveld

Over mezelf: 
Sinds 2005 werk ik als haptotherapeut in een eigen praktijk. Daarvoor werkte ik als verpleegkundige, leraar verpleegkunde en de verslavingszorg in diverse functies. Een hele geschiedenis in de gezondheidszorg.

Toen ik in 1997 kennismaakte met de haptonomie was ik allereerst verrast door diverse concrete voorbeelden in de sport: Hoe Yvonne van Gennip door haar schaatsen het ijs kon voelen en Hans van Breukelen zijn doel - voor zijn gevoel - kleiner wist te maken. Door de haptonomie zaten ze goed in hun vel en de prestatie verbeterde zonder meer aandacht aan presteren te geven.
Door de haptonomie-opleidingen raakte ik verder geboeid door de haptonomie in het dagelijkse leven. Om je te blijven ontwikkelen tot een volledig en waardevol voelend mens heb je rationele bestaansbevestiging en affectieve zijnsbevestiging nodig. Je bestaat en je bent goed zoals je bent.
Zo wordt het alleen vaak niet gevoeld en ervaren.

Wat mij steeds drijft en ontroert is hoe mensen kunnen groeien en zich in het leven verder kunnen ontwikkelen tot wie ze in wezen zijn.

De psychiater Anna Terruwe:

"jij mag zijn die je bent met je fouten en je gebreken om te kunnen worden die je bent in aanleg, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op je eigen wijze en in je eigen uur."